Convectorput isolatie? Bel NL-Convectoren!

Voor convectorput isolatie gaat u naar NL-Convectoren

NL-Convectoren is al ruim twintig jaar de expert op het gebied van convector ventilatoren. Wij leveren convectoren en aanverwante producten door heel Nederland. Onze technische producten zorgen ervoor dat u het binnenklimaat in uw woning of bedrijf kunt optimaliseren. Naast ventilatorconvectoren hebben wij diverse andere convectoren in ons aanbod. Ook voor convectoronderdelen bent u bij ons aan het goede adres; zo ook voor convectorput isolatie. Want ook convectorput isolatie koopt u bij NL-Convectoren. Daarmee bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en garantie.

Meer informatie ontvangen?

Vloerconvectoren

NL Vloerconvectoren

Wandconvectoren

NL Wandconvectoren

Vrijstaande convectoren

NL Convectoren Vrijstaand

Convectoorrosters

Overige onderdelen voor uw convector

NL-Convectoren heeft vele convector onderdelen in het assortiment. Naast convectorput isolatie kunt u bij ons bijvoorbeeld verschillende ventilatieroosters kopen. De roosters zijn te verkrijgen in materialen zoals aluminium, hout en roestvrij staal. Of kies een rooster in een andere RAL-kleur. Bestelt u een rooster bij ons, dan gaan wij uit van een rolling design rooster. Wenst u een lineair of crossing design rooster? Vermeld dit dan bij uw bestelling. Ook in de afwerkframes van de convectoren heeft u genoeg keuze. U kunt namelijk kiezen uit een U-frame of een F-frame. De frames zijn in diverse kleuren leverbaar. Voor meer informatie over de verschillende onderdelen of het doen van een bestelling, raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Convectorput isoleren van binnen

U kunt de convectorput van binnen isoleren met radiatorfolie. Hiermee wordt de warmte gereflecteerd, zodat minder warmte in de richting van de kruipruimte gaat. Deze dunne folie past prima in de smalle ruimte die er overblijft in de convectorput. Let wel: de folie kan zichtbaar zijn in de convectorput. Ook is radiatorfolie vrij kwetsbaar. Het kan dus makkelijk beschadigen als u de convectorput schoonmaakt. Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal verkrijgbaar. Wij vertellen u graag wat voor u de meest geschikte manier is om uw convectorput van binnen te isoleren.

Kwaliteit Merken

Licon Convectoren kopen

MINIB Convector kopen

Voordelen van convectorput isolatie

Onderstaand ziet u de voordelen van de convectorput isolatie overzichtelijk op een rijtje:

  • Koude blijft buiten de convectorput
  • Warmte blijft in de convectorput
  • Energiezuinig
  • Vocht en condensvorming hebben minder kans
  • Convectorput isolatie maakt de convector energiezuiniger

Wilt u graag meer informatie over de beschikbare isolatiematerialen of advies over de beste oplossing in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag de beste resultaten te behalen met convectorput isolatie.

mogelijkheden van convectoren

Convectorput isoleren vanuit de kruipruimte

De convectorput isoleren vanuit de kruipruimte biedt meer mogelijkheden. Overigens kunt u in een kruipruimte niet elk isolatiemateriaal gebruiken. Let daarbij op vocht. Een kruipruimte kan van nature vochtig zijn. Bovendien is er door de warmteontwikkeling in de convectorput extra kans op condensvorming. Extra vocht wilt u uiteraard voorkomen. Bodemisolatie is hier een prima oplossing, in de vorm van bijvoorbeeld isolatiechips, als er af en toe vocht in de kruipruimte blijft staan. Een goede, dikke laag bodemisolatie kunt u om uw convectorput heen aanbrengen. Hierdoor blijft de warmte in uw convectorput. En mocht u in de toekomst werkzaamheden willen uitvoeren aan uw convectorput, dan schuift u eenvoudig de isolatiechips aan de kant.

Onderhoud en reiniging

In alle gevallen geldt dat onderhoud en schoonmaken van de convectorput altijd nodig is voor de beste werking van de convectorput. Zo is het verstandig om bij de oplevering al een grondige reiniging uit te voeren vanwege de stofafzetting. Ook een jaarlijkse reiniging van uw convectoren is gewenst, want stofdeeltjes en andere vervuilingen stapelen zich anders in de convector op. Als de convectorput is voorzien van convectorput isolatie, dan moet u extra voorzichtig zijn tijdens het schoonmaken om de isolatiefolie niet te beschadigen. Wenst u advies bij het reinigen en onderhouden van uw convector ventilator? Dan staan wij u graag te woord met een gedegen advies aangaande uw situatie.

onderdelen convectoren kopen

Convectorput isoleren

Voor convectorput isolatie gaat u naar NL-Convectoren. Een convectorput werkt veel effectiever wanneer deze geïsoleerd is. Een niet-geïsoleerde convectorput ‘lekt’ veel warmte naar de koude kruipruimte. Daardoor zal warmte niet meteen uw woning of kantoor binnengaan, maar eerst de kou in de kruipruimte willen bestrijden. Dat is merkbaar in de energienota. Om de nota omlaag te brengen adviseren wij om de convectorput zowel van binnen als van buiten, in de kruipruimte, te isoleren.

convectoren euronormISO 9001 certificatie convectoren

Contact met NL-Convectoren

Oriënteert u zich op de aanschaf van een convectorput bij NL-Convectoren? Of wilt u meer weten over het isoleren van de convectorput of onze andere producten? Bel dan direct naar 0299-406414 of stuur een e-mail naar info@nl-convectoren.nl. Wij geven u graag meer informatie over het isoleren van uw convectorput en over de producten van NL-Convectoren.