Interesse in lage temperatuur convectoren? Bel NL-Convectoren!

Lage temperatuur convectoren bij NL-Convectoren

Heeft u interesse in lage temperatuur convectoren van absolute topkwaliteit? Bij de vakmensen van NL-Convectoren zit u dan helemaal goed. Wij zijn een specialist met alle benodigde expertise op het gebied van convectoren voor het bieden van verwarming aan uw woning of pand. U kunt derhalve bij ons terecht voor producten die het totale binnenklimaat van uw bedrijfspand of woning veraangenamen. Met betrekking tot lage temperatuur convectoren beschikken we over een schat aan ervaring. We leveren onze producten, zowel convectoren als separate onderdelen ervan, door heel Nederland. Verder kunt u bij NL-Convectoren rekenen op producten van de beste kwaliteit. Wenst u meer te weten over de diverse modellen die we verkopen en op welke manier deze toegepast kunnen worden? Lees verder of neem even contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Vloerconvectoren

NL Vloerconvectoren

Wandconvectoren

NL Wandconvectoren

Vrijstaande convectoren

NL Convectoren Vrijstaand

Convectoorrosters

Wat zijn convectoren en hoe past men ze toe?

Een convector is een vorm van binnenverwarming die met name ideaal is voor mensen die prefereren geen grote radiatoren in huis te hebben. Vooral bij gebouwen met grote raampartijen worden regelmatig convectoren aangetroffen. Het wordt namelijk beschouwd als zonde om grote radiatoren voor deze ramen te plaatsen. In plaats daarvan wordt de put van een convector in de vloer of wand ingebouwd en keurig weggewerkt. Het enige dat hiervan zichtbaar blijft is een degelijk ogend rooster in de wand of vloer. De convector zuigt de omgevingslucht door dit rooster. De lucht wordt in de convector verwarmd en daarna terug afgegeven in de desbetreffende ruimte. De ruimte waar de convectoren zijn geïnstalleerd wordt daardoor op een aangename manier verwarmd.

De werking van een lage temperatuur convectoren in de vloer

Bij een vloerconvector zal het u niet verbazen als we stellen dat deze in de vloer wordt verwerkt. Het ingebouwde en weggewerkte gedeelte is in wezen een bak die uit twee compartimenten bestaat. Het eerste compartiment bevat een mechanisme waarmee de lucht vanuit de desbetreffende ruimte wordt gezogen. Deze gewonnen lucht wordt daarna naar het tweede compartiment gebracht, alwaar via een slim verwarmingselement de lucht verwarmd. Daarna wordt lucht weer terug de betreffende ruimte in gedirigeerd. Het verwarmingselement van het tweede compartiment van de convector heeft trouwens als pluspunt dat het weinig water bevat. Hierdoor kost het maar weinig tijd om de lucht te verwarmen. Bij deze lage temperatuur convectoren in de vloer profiteert de gebruiker al bij al van een uitstekende luchtcirculatie.

Kwaliteit Merken

Licon Convectoren kopen

MINIB Convector kopen

Meer pluspunten van lage temperatuur convectoren

Overweegt u om lage temperatuur convectoren aan te brengen om de verwarming van uw pand of woning op een aangename manier te realiseren? Dan wilt u ongetwijfeld ook weten hoeveel baat u daar precies bij zult hebben. We hebben hieronder daarom alvast een aantal pluspunten van deze vorm van verwarming opgesomd:

  • U heeft niet langer radiatoren in het zicht.
  • Een vloerconvector neutraliseert eventuele koude straling die van het raam af komt.
  • Lage temperatuur convectoren zorgen voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimte
  • De snelle opwarmingstijd zorgt ervoor dat een vloerconvector energiezuiniger is dan de meeste andere vormen van verwarming.
  • Bij vloerconvectoren wordt onnodig verwarmen voorkomen. Er wordt namelijk adequaat gereageerd op invallend zonlicht.

Wilt u meer weten over de voordelen die lage verwarming convectoren bieden? Of wilt u nog gedetailleerder weten hoe convectoren functioneren en welke tarieven er via NL-Convectoren aan verbonden zijn? Neem dan gerust eens contact met ons op.

mogelijkheden van convectoren

Ons uitgebreide aanbod op het gebied van convectoren

Er komt misschien wel het nodige op u af op het moment dat u concrete interesse heeft in de aanschaf van lage temperatuur convectoren. Want hoe weet u welke convector het best past bij de betreffende ruimte in uw huis of pand? Gelukkig helpen de specialisten van NL-Convectoren u graag verder. We hebben de beschikking over een uitgebreid assortiment aan convectoren en losse onderdelen. Het kan dan ook eigenlijk niet anders of de ideale lage temperatuur convectoren voor uw woning zitten erbij. Zelfs vloerconvectoren met een ingebouwde ventilator en speciale warmtepompconvectoren zijn bij ons te verkrijgen. Een gedeelte van de convectoren uit ons aanbod is vindbaar via onze website. De verschillende typen kennen de nodige variatie qua afmeting, uiterlijke kenmerken, toepassingen, functies en energiebronnen. Onze convectoren zijn van de merken MiniB en Licon, die bekend staan om hun topkwaliteit.

Lage temperatuur convectoren

Lage temperatuur convectoren zijn onderscheidend ten opzichte van conventionele manieren om woningen te verwarmen. Een lage temperatuur convector is namelijk een extreem efficiënte manier van verwarming. Uw cv-ketel hoeft hierbij het water minder heet te maken. Normale radiatoren verwarmen een huis pas bij een watertemperatuur van 80 graden, terwijl een lage temperatuur verwarming aan een watertemperatuur van 35 graden al genoeg heeft. Dat dit gunstig uitpakt voor uw gasverbruik laat zich te raden. Uw ecologische voetafdruk verkleint en uw energierekening wordt er beduidend lager van. Daarbij hebben topmerken als MiniB en Licon ook nog eens aandacht besteed aan het design. U woning of pand zou er dus qua uiterlijk ook niet minder op worden.

onderdelen convectoren kopen

Kwaliteit en garantie

Mocht u besluiten uw lage temperatuur convectoren te kopen bij NL-Convectoren, dan mag u simpelweg een langdurige topkwaliteit verwachten. Wij leveren namelijk alleen producten van de beste kwaliteit, waar de merken MiniB en Licon zeker aan voldoen. NL-Convectoren geeft daarom maar liefst tien jaar garantie op de warmtewisselaars en we bieden daarnaast drie jaar garantie op alle overige onderdelen. Wanneer u de gewenste convector bij ons bestelt, dan brengen we bovendien geen verzendkosten in rekening.

convectoren euronormISO 9001 certificatie convectoren

Onderhoud en reiniging

De lage temperatuur convectoren die u bij NL-Convectoren kunt aanschaffen hebben an sich al het voordeel van de ondiepheid van de convectorputten. Deze zijn daardoor relatief eenvoudig schoon te maken. Desondanks moet het geheel wel regelmatig gereinigd worden. Over het algemeen kan gesteld worden dat een grondige jaarlijkse reiniging nodig is. Stofdeeltjes en ander vuil kunnen zich immers gemakkelijk in de convector verzamelen. Los daarvan zou het uiteraard verstandig zijn om vlak voor de oplevering van uw gloednieuwe convectoren de desbetreffende ruimte ook eerst grondig te reinigen. Stofproblemen met uw convectoren worden daardoor tot zo ver mogelijk in de toekomst uitgesteld. Als u vragen heeft over het onderhoud aan uw lage temperatuur convectoren, neem dan gerust contact met ons op voor het juiste advies.

Neem contact met ons op

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze convectoren? Of wenst u zelfs al op bestellen over te gaan om de verwarming van uw woning zo snel mogelijk te veraangenamen en te verduurzamen? Voor al uw vragen staan wij u graag te woord. Bel 0299-406414 of stuur een e-mail naar info@nl-convectoren.nl. Wij van NL-Convectoren geven u dan graag meer gedetailleerde informatie over onze lage temperatuur convectoren.